Naast onderstaande filmpjes die als inspiratie dienen om je te kunnen voor te bereiden voor jouw moment dat je mag stralen, wil ik je er op wijzen dat niets zo belangrijk is dan dat jij geniet van jouw ‘Me-time’!

Jij bent er, om te genieten van de tijd die je hebt voor de camera, om een mooie herinnering te creëren voor jouzelf en terug te kunnen zien op jouw foto’s dat je geniet.

Straal, geniet en heb er plezier in!

Iedere vrouw/man is onzeker diep van binnen, maar probeer je erover heen te zetten en anders ‘ Fake it till you make it!’. Je ziet negatieve gedachtes, onzekerheid echt terug op je foto, je straalt het onbedoeld toch uit. Dit zou zo zonde zijn voor het eindresultaat, jouw foto’s.

Daarom schrijf ik nu voor jou, deze blog, om je zo alvast een steuntje in de rug te geven en je goed te kunnen voor te bereiden. Want, goed voorbereid is het halve werk!

Tijdens de fotoshoot maak ik je natuurlijk ook op je gemak, zorg ik ervoor dat je ontspannen bent en leg ik de spontane momenten van je vast en zoek ik zo jouw schoonheid op en vertaal ik die in jouw foto’s, zoals ik je zie.

Maak je geen zorgen, dat doe ik voor jou. Focus je tijdens een fotoshoot op het verhaal wat je gaat uitbeelden en dan zorg ik voor de rest.

Een verhaal uitbeelden, is hoogstpersoonlijk, ik kan je een paar voorbeelden geven, die ook in mijn portfolio zichtbaar zijn.

Het kan gaan om een emotie uitbeelden, ‘Vrolijk’/’Verdrietig’/’Jaloezie’ echter kan het ook gaan om jouw persoonlijke overwinning of wellicht wil je een gezinsshoot en dat op canvas voor oma voor haar verjaardag geven.  Nog een paar voorbeelden zijn fitness shoots (jouw trainingsprogessie), een kunstzinnig idee waar je al jaren mee rond loopt of wellicht een zwangerschaps fotoshoot!

Kijk gerust eens rond op mijn portfolio voor inspiratie of op Pinterest .
Mocht je nu er niet volledig uitkomen, chat of e-mail mij gerust en dan kunnen

trechter

we samen jouw idee gaan ’trechteren’ tot een prachtig gepersonaliseerd moodboard (zit in de prijs inbegrepen van de aangeboden fotoshoots).

Hoe zie ik er spontaan uit? Is het niet te geposeerd?

Is de nummer 1 vraag die vrijwel altijd gesteld wordt tijdens de fotoshoot.

Super begrijpelijk ook! Ik vertel je eerst om op een bepaalde manier te poseren en vervolgens doe je dit en zie je dit terug op de camera display. Je hebt waarschijnlijk blogs gelezen over dating foto’s hoe je die in het beste dag licht kon zetten en las vervolgens dat spontane foto’s het beste zijn.

Maar waarom laat ik je poseren? Zie het als een soort algemene sturing van de fotoshoot, ik begeleid jou er door heen, door aan te geven hoe jij moet poseren.

Terwijl wij dit doen zal je merken dat ik ondertussen de oren van je lijf praat en je ondervraag over van alles en nog wat. Dit maakt dat je gedachtes af dwalen van de fotoshoot af en meer focus op waar we over praten.

Hier ontstaat er een fijne, ontspannen sfeer en klik ik de spontane momenten in. Ik probeer je daadwerkelijk spontaan te laten voelen en dit zorgt ook echt voor spontane foto’s. Wat je voelt qua emoties, zie je terug op de foto’s.

Mocht je niet kunnen ontspannen, dan wordt de lichaamstaal gespannen en zit er geen goede flow in. Dit zorgt voor een uitstraling die niet spontaan is, maar er echt uitziet alsof het ingeschoten is door een fotografe.

We willen meer de vibe hebben alsof je op pad bent gegaan met een vriend en toevallig prachtige en karaktervolle foto’s hebt gemaakt.

Onthoud dit:

  • Voel je goed, geniet van je ‘Me-time’.

  • Wees (/fake it) zelfverzekerd.

  • Spontane foto’s maak je door spontane gevoelens te voelen en ontspannen te zijn.
  • Waar nodig, bereid jezelf voor en oefen op je poses.

  • Weet goed wat jouw verhaal is dat je gaat uitbeelden.

Categorieën: Nieuws