In dit blog artikel neem ik je mee door Linkedin’s eigen blog vol met tips om meer succesvol over te komen met jouw Linkedin Profiel.

Vervolgens deel ik mijn eigen mening op basis van de Linkedin Fotoshoot boekers die ik voor mijn camera heb gehad.

Plus deel ik mijn foto’s die ik gebruikt heb voor mijn LinkedIn profiel met kritiek eronder.

1

Zoek een foto die op jou lijkt.

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar een foto zou een goed beeld moeten geven voor kandidaten van wie jij bent.

Gebruik geen foto van 10 jaar geleden, of waarbij je haar een andere kleur had of dat je geen bril draagt terwijl je nu wel een bril draagt.

2

Gebruik een hoge resolutie foto.

De ideale foto afmeting is 400*400 voor op Linkedin. Grotere foto’s zijn ook prima, maar probeer kleine of lage resolutie foto’s vermijden.

Mocht je een wazige film over de foto zien,  doordat je bijvoorbeeld geprobeerd hebt een foto van een foto te maken, dan kan je beter een nieuwe maken.

3

60% van jouw gezicht moet te zien zijn op jouw foto.

Bij het wijzigen van je foto op Linkedin kan je de foto bijsnijden tot op borsthoogte.

4

Wees de enige op de foto.

Het is geweldig als je een foto gebruikt waarop te zien is dat je goed met je team kan omgaan, maar.. dit zorgt wel voor wat puzzelwerk om te ontdekken wie jij bent op de foto.

Om alle twijfel weg te halen over hoe jij eruit ziet, kan je het beste kiezen voor een foto waar je alleen op staat.
your profile pic.

Jouwzelf uit een groepsfoto snijden (/croppen) is ook niet de beste oplossing omdat het kan gebeuren dat je ineens een hand of zwevende schouder te voor schijn kan komen.

5

Mijn persoonlijke favoriet: Laat iemand anders de foto nemen.

Bekijk bijvoorbeeld eens mijn Linkedin Fotoshoot pakket of de Tinder PRO Business Edition waarbij je het beste van beiden kan combineren in 1 fotoshoot!

6

Uit de juiste emotie.

Jouw profiel foto is een mogelijkheid om jouw ‘persoonlijke brand’ uit te kunnen stralen. Ben jij bijvoorbeeld een beetje serieus, dan kun je dat gerust uitstralen.

Over het algemeen geeft Linkedin aan dat glimlachen het gebruikelijkste is.

7

Vermijd afleidende achtergronden.

Je wilt dat jij opvalt, niet jouw achtergrond de aandacht wegpakt van je.

Het is geen verplichting om een witte ruimte uit te kiezen. Je kan ook in de natuur ingaan of een gekleurde muur kiezen voor jouw achtergrond.

8

Draag wat je ook op je werk draagt.

Elke werkplaats heeft een andere ‘dresscode’ of sfeer.

Draag jij bijvoorbeeld een overhemd met spijkerbroek? Dan mag je deze gerust aanhebben voor jouw LinkedIn Foto!

Werk je thuis in jouw comfortable Nike leggings en dikke trui? Probeer dan bijvoorbeeld de sfeer uit te stralen die jouw werkgever algeheel uitstraalt met de juiste kleding.

9

Maak de foto in een zacht licht.

Licht maakt en breekt de foto. Sta je bijvoorbeeld onder een fel TL-licht dan wordt de foto ook hard en niet uitnodigend.

Maak gebruik van buitenlicht tijdens zonsondergangen of ga een beetje in de schaduw staan. Je kan ook binnen bij een raam gaan staan voor een zachte ‘glow’ op je gezicht.

10

Maak wijs gebruik van filters.

LinkedIn geeft je zes filters waaruit je kan kiezen.

Denk vooruit over wat je wilt uitstralen en probeer gerust alle instellingen en filters uit om te ontdekken wat het beste bij jou staat.

Hoe vertaal ik mijn visie en visie in 1 foto?

Door bovenstaande tips van LinkedIn tips goed door te lezen en over na te denken door ze allemaal voor jezelf op een rij te zetten, krijg je werkelijk waar een goed beeld van jouzelf en de visie die jij van jezelf hebt.

Nadat jij dit beeld goed ontwikkelt hebt, moet je nu dit in praktijk kunnen brengen door dit te vertalen naar 1 foto.

Twee vliegen in 1 klap!
Mijn boekers combineren vaak meerdere doeleinden tijdens een fotoshoot. Ik laat ze van te voren nadenken over hun karakter en wensen.

Tijdens de fotoshoot ontstaat er een gezellige, informele sfeer waarbij de boeker zijn eigen (werk)kleding meeneemt of ik mee ga naar een werk locatie.

Ervaringsdeskundige
Ik weet nog dat ik mijn foto’s voor mijn website en LinkedIn pagina wilde updaten en ik Photofeeler gebruikte om dubbel te checken of ik de juiste emotie en sfeer had vast gelegd.

Zelfs nu, ben ik niet volledig tevreden en zit er ruimte in voor een betere uitstraling van mijn sprankelende uitstraling.

Het is moeilijk om een statief op te zetten en heen en weet te rennen terwijl de timer snel aftikt. Geloof me, ik weet er alles van.

Twee mogelijkheden
Daarom kan ik je aanraden om een LinkedIn fotoshoot pakket of Tinder PRO Business Edition bij mij te boeken. Dan kunnen we samen van te voren bedenken hoe jij op de foto wilt staan, welke emotie jij wilt uitstralen en tijdens de fotoshoot dit prachtig vastleggen in een hoge kwaliteit en resolutie..

Boek jouw Tinder PRO Business Edition of LinkedIn fotoshoot pakket nu!

Jouw profiel foto is de eerste digitale indruk en een visitekaartje. Maak hier misbruik van en benut deze kans optimaal.

Bekijk hieronder mijn Linkedin foto’s en hoe ik ze heb aangepast op feedback via Photofeeler en van mensen om mij heen.

Eerste foto gemaakt met timer en straalt een zekere uitstraling uit. Maar je ziet mijn gezicht niet volledig. Foto studio achtergrond die niet aflijd.
Foto uit 2018 met een beter zichtbaar gezicht, rustige achtergrond en semi-geforceerde glimlach.
2019, een fijne glimlach, zelfverzekerde houding maar verteld niet dat ik fotograaf ben.

Twijfel niet langer en gun jezelf een succesvollere foto! Boek een van de fotoshoot pakketten die bij jou past!

Tot snel!

Categorieën: Blogs