Tinder maakt deel uit van de eerste apps als onderdeel van het baanbrekende partnerschap voor datingveiligheid met RAINN van Match Group

RAINN – de toonaangevende organisatie tegen seksueel geweld van de natie – zal helpen bij het versterken van de rapportage, moderatie en reactie van seksueel wangedrag voor Match Group-apps die beginnen met Tinder

Het moederbedrijf van Tinder (MATCH.COM), heeft vandaag een partnerschap aangekondigd met RAINN, de grootste anti-seksueel geweldorganisatie van het land, om samen te werken om processen rond het melden van seksueel wangedrag te herzien en te verbeteren. moderatie en reactie op alle datingplatforms van Match Group. Als leider binnen het portfolio zal Tinder worden opgenomen als een van de eerste platforms die zijn opgenomen om de schaal van de impact van het partnerschap te maximaliseren. Het beoordelingsproces begint in december 2020 en loopt door in 2021. De implementatie zal kort daarna beginnen met uitrollen.

RAINN zal rechtstreeks samenwerken met medewerkers van Tinder’s product-, ledenervaring-, engineering- en vertrouwens- en veiligheidsteams om te raadplegen en adviseren over beleid en procedures, en om aanbevelingen te doen om bestaande en toekomstige rapportage-, berichtgeving- en andere veiligheidsfuncties te verbeteren. De expertise en aanbevelingen van RAINN zullen de voortdurende inspanningen van Tinder om van de app een veiligere en meer vertrouwde plek te maken om nieuwe mensen te ontmoeten, verder versnellen.

RAINN is een van de oprichters van de Match Group Advisory Council, een groep met vooraanstaande experts en advocaten die betrokken zijn bij de studie en preventie van aanranding, sekshandel, misbruik, intimidatie en soortgelijke kwesties. De gemeente is de eerste in zijn soort in de branche en doet regelmatig aanbevelingen om de veiligheid op Match Group-platforms te verbeteren.

De aankondiging van vandaag volgt op een reeks investeringen en verbeteringen in vertrouwen en veiligheid door Tinder en andere Match Group-merken. In de afgelopen ongeveer 18 maanden heeft Tinder 10 nieuwe veiligheidsgerichte updates geïntroduceerd, waaronder een integratie met Noonlight, Photo Verification, Safety Center, Traveler Alert en Face to Face videochat.

Over RAINN
RAINN (Rape, Abuse & Incest National Network) is de grootste organisatie tegen seksueel geweld van het land. RAINN heeft de National Sexual Assault Hotline (800.656.HOPE of online.rainn.org) opgericht en beheerd. RAINN voert ook programma’s uit om seksueel geweld te voorkomen, het publiek voor te lichten, ervoor te zorgen dat daders voor de rechter worden gebracht en bedrijven en organisaties te helpen bij het verbeteren van de manier waarop ze seksueel geweld voorkomen en erop reageren.

Over Tinder
Tinder werd in 2012 geïntroduceerd op een universiteitscampus en is ‘s werelds populairste app om nieuwe mensen te ontmoeten. Het is beschikbaar in 190 landen en meer dan 40 talen, is meer dan 400 miljoen keer gedownload en heeft geleid tot 55 miljard overeenkomsten. Tinder heeft 6,6 miljoen abonnees en is wereldwijd de best scorende niet-gaming-app.

Lees meer informatie (Engelstalig) over deze samenwerking HIER in het persbericht van MATCH.com.

Categorieën: Nieuws