Laatst las ik dit artikel op NU.nl, waar ze een onderzoek van de Consumentenbond bespraken over de veiligheid van online daten op platformen zoals Inner Circle, Pepper en Relatieplanet.

Bij alle drie konden hackers door middel van een zogenoemde brute force attack eindeloos wachtwoorden van gebruikersnamen blijven raden. Dat is een risico, omdat gebruikers vaak op verschillende plekken hetzelfde wachtwoord gebruiken. Op die manier kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot persoonlijke informatie.

Volgens de Consumentenbond valt er ook op privacygebied het een en ander aan te merken op de apps. Zo zouden Badoo, Bumble, Happn en Inner Circle gegevens van gebruikers met derden delen zonder dat hiervoor nadrukkelijk toestemming is gevraagd.

Ook vindt de consumentenbond dat er naar te veel persoonlijke informatie wordt gevraagd bij vele apps. Bijvoorbeeld jouw kinderwens of opleiding. Ik ben het er zelf niet helemaal mee eens omdat je van te voren een app uitkiest die bij jou past en sommige staan er om bekend dat er juist naar het opleidingsniveau wordt gekeken of is de app juist groot geworden door van te voren je een vragenlijs te geven waardoor je mensen kan zoeken die ongeveer dezelfde levenspaden belopen als jou.

Het maakte mij nieuwsgierig naar de meest populaire datingsapp van mijn boekers, Tinder.
Hoe is het met de veiligheid van Tinder nu eigenlijk gesteld? Hebben zij ingebouwde functies om je te veiliger te laten voelen? Hoe veilig is het om met Tinder te daten?

Hierdoor stuitte ik op een heldere infographic die je hieronder ziet en een uitgebreider artikel (Nederlands, change NL in the URL to EN for an English article) die wat meer ingaat op de uitleg over de punten waar je op moet letten tijens het online daten via Tinder.

Hier is de PDF versie .

Er zijn handige functies in de app zelf die suggeren of je bepaalde dingen zou moeten typen en je kan altijd de huisregels of hun eigen safetycenter bezoeken. Natuurlijk is het geweldig dat ze sinds vorige zomer hebben in gespeeld op het video bellen wat nu met het Corona virus helaas een optie moet zijn en nog wat andere praktische functies!

Ik hoop dat ik je weer wat wijzer heb gemaakt in de wereld van online dating en dat je nu veiliger kan swipen en daten! Blijf veilig en gezond!

Categorieën: BlogsOnline dating