In de komende blogs ga ik niet alleen mijn Fiverr services met jullie delen maar ook jullie op inspiratie brengen voor geweldig en gezellig leuke fotoshoot ideeën die je zelf thuis gemakkelijk kan doen!

De eerste die mij te binnen schoot is een classic!

Breakfast at Tiffany’s

Met de tijdloze, stijlvolle en gracieuze sfeer van toen is het echt een appeltje om deze zelf na te maken.

Plus hij staat ook nog eens op Netflix, zodat je helemaal in de sfeer kan komen van Audrey Hepburn!

Hoe bereid je het voor?

Begin met het zoeken van een goede achtergrond/hoekje en kleed deze aan.

Zoek de meest klassieke achtergrond in je huis uit die je kan vinden of transformeer een hoekje uit je huis met accecoires. Denk bijvoorbeeld aan een tafel met een wit tafelkleedje, een oude lamp, een houten deur, of maak je eigen sigaret houder.

Of simpelweg een witte muur voldoet natuurlijk ook! Het is maar net hoe je en wat je wilt gaan uitbeelden.

Haar, kleding en make-up

Zoek je uitbundigste hoed, een parelketting en een zwart jurkje. Ga je samen met je dochter dit doen? Probeer dan haar in gelijke stijl aan te kleden met bijvoorbeeld een zwart spagetthi band topje met een langer zwart rokje eronder en kleine hakjes/nette schoentjes.

Op youtube staan vele leuke haar en make-up tutorials waarbij je kan leren hoe je er uit komt te zien als iemand uit de sixties.

Bijvoorbeeld de Eyeliner wing van Sophia Loren, een make-up voor een algehele sixties look en hier is een ware vintage stijl make-up tutorial!

Wil je een volumineuze haarstijl zoals Bridgette Bordot? Of wil je eruit zien zoals Audrey?

Doet papa mee? Hij kan het beste zijn baardje ervoor scheren en zijn grijze pak aan doen. Hier is een haar tutorial om er op en top 60ies uit te zien voor mannen.

Accessoires.

Maak het helemaal af door je hoed op te zetten, een parel ketting om te doen, een sigarettenhouder te maken, zwarte (satijnen) handschoenen, tiara’s, vintage oorbellen en prachtige vintage hakken aan te doen bij jezelf en de netste schoentjes/ hakken bij je dochter.

Het maken van de foto

Kan je man-lief met je bambi ogen lief aan kijken om te vragen of hij wilt helpen of iemand anders die bij jou woont? Mooi! Dat maakt het al een stuk makkelijker.

Zo niet, dan gaan we aan de slag met jouw camera/telefoon en zet je die op een statief en maak je foto’s met de zelfontspanner.

Dit kan behoorlijk lastig zijn want op de meeste telefoons loopt de zelfonstpanner maar op tot vijf seconden maximaal, maar het kan ook voor super gezelllige momentjes zorgen omdat je/je dochter de hele tijd heen en weer rent en ja, dan blijf je toch ook weer lekker bezig!

Het bewerken van de foto

Of je nu je foto op de pc/laptop of op de smartphone bewerkt, het komt eigenlijk simpelweg op hetzelfde neer en dat is het volgende:

Een zwart/wit filter.

Meer is niet nodig!

En het leuke hiervan is, is dat je een zwart/wit filter standaard op alle telefoons hebt zitten in de standaard foto bewerking programma’s, je hebt Vintage apps die jouw foto eruit laten zien als vroeger en bij alle foto bewerking apps die je kan downloaden op je telefoon zit altijd een zwart/wit filter.

Gelukt?

Deel jouw foto met volle trots gerust op social media en op Whatsapp met je vrienden en familie leden!

Ik zou het ook super leuk vinden als je me er in tagged op je story of posts met @bikkelfotografie.

Mocht je ergens tegenaan lopen of niet uitkomen, dan mag je me gerust een WhatsApp berichtje sturen of mij opzoeken op social en een DM sturen (vergeet niet te volgen en te liken!)

Categorieën: Blogs