Samen met een van mijn boekers trotseren we de scherpe wind en zien we een regen bui aankomen als we naar boven kijken naar de donker grijze hemel.

Dit maakt helemaal niets uit voor de sfeer want we maken ons eigen feestje ervan.

Hij vraagt tijdens de fotoshoot aan mij “Krista, ik heb laatst op internet gelezen dat je het beste niet kan glimlachen en kan wegkijken van de foto, mag ik zo op de foto?”

En hij is niet de enige. Ik hoor het bijna bij elke boeker die voor zijn of haar Tinder profiel nieuwe foto’s met mij maakt.

Ik wil al zo lang een blog artikel hierover schrijven en nu eindelijk kunnen jullie allemaal hieronder mijn mening lezen over hoe je het beste en aantrekkelijkste op de foto kan staan.

Wetenschappelijke studie of is ermee gesjoemeld?

Waar komen alle Tindercoaches en blogartikelen in eens vandaan? Waarom schrijft iedereen erover?

Ik begin bij het begin en dat is naast Tinder, een van de grootste datingsites/apps die we wereldwijd kennen: OKCupid.

OKCupid heeft een ‘wetenschappelijke studie’ uitgebracht in 2010 die liet zien met een grafiek dat het beter is als je niet lacht en niet in de camera kijkt.

Vervolgens heeft Photofeeler (Uitleg helemaal onderin dit blog artikel over wat Photofeeler is) acht jaar later een blog geschreven en haar eigen test gedaan met data van eigen website.

Ze vertellen als eerste dat mensen vroeger al wisten dat lachen voor de camera sowieso al leuk was, dus dat was al bekend. Een contra-intuïtief resultaat (bijv. “glimlachen is eigenlijk onaantrekkelijk!”) was veel sensationeler.

Als tweede kwam Photofeeler tot de conclusie dat OKCupid een leefitjdscatagorie heeft gepakt van 18-32 en niet de meest aantrekkelijke en minst knappe mensen erbij heeft betrokken.

Want als ze dit deden, kwam er geen spannend resultaat uit.

Photofeeler zegt dat de studie van OKCupid gewoon te weinig informatie bevatte om conclusies te trekken.

Het gekke is, is dat ik de orginele blog post van OKCupid niet kan terugvinden, elke link die ik klik geeft mij een 410. Het is een verwijderd (Medium) artikel.

Het lijkt erop, niet wetende hoe het orginele artikel eruit zag, dat Livesience het OKCupid blog artikel heeft gekopieerd.

Ervaring onder boekers en mijn persoonlijke mening

Als vrouwelijke fotografe die nu (nog steeds) een van de weinige is in geheel Nederland die gespecialiseerd is in Tinder fotoshoots en haar fotoshoot pakketten heeft afgesteld op de mening, feedback en wensen van mijn boekers, ben ik mij erg bewust van wat mijn boekers willen en wensen en welke successen en nieuwe avonturen in de online datingswereld tegemoet gaan dankzij mijn foto’s.

Wat ik over het algemeen merk aan de vele succesverhalen van mijn boekers en tijdens het bewerken van de foto’s van de fotoshoots is, dat het belangrijk is dat je bij jezelf blijft.

Straal jouw eigen ik uit en wees trots op wie je bent! Je bent zover gekomen, je hebt gevochten voor wat je hebt bereikt en er is niemand die jou is. Daar moet je trots op zijn.

Daarom stel ik de persoonlijkheidsvragen nadat je bij mij hebt geboekt. Niet alleen om met jouw antwoorden over jouzelf een gepersonaliseerd moodboard te maken (bij de meeste Tinder fotoshoot pakketten), maar ook zodat ik je alvast digitaal leer kennen.

Tijdens het fotoshooten probeer ik dan ook met een ontwapende, gezellige en informele sfeer jou op jouw gemak te laten voelen.

Jouw moment om te stralen is er tijdens de fotoshoot, pak deze en voel je goed! Jouw emoties stralen door de foto’s heen en dat wordt onbewust opgepakt door jouw potientele matches.

Daarom schreef ik in het begin over ons eigen feestje er van te maken. Doordat je jouzelf gelukkig en trots denkt, sta je krachtiger op de foto.

Natuurlijk zijn er foto’s waarbij een wegkijkende, niet lachende blik mooier werkt dan een lachende, maar dit ligt ook aan waar jij je prettig bij voelt.

Bij bijvoorbeeld het kledingsadvies via Whats-App kan ik je bijvoorbeeld ook adviseren om je favoriete trui mee te nemen of dat je iets kan aantrekken wat je ook zou aandoen op een vrije vrijdagavond wanneer je met je vrienden afspreekt.

In mijn ogen is zelfverzekerdheid en zelf acceptatie het mooiste wat je kan uitstralen.

Wat is photofeeler en raad ik het je aan?

Photofeeler is een geweldige website die ik zelf ook gebruik.

Mensen maken accounts aan en zetten foto’s online. Deze worden bekeken en beoordeeld door andere mensen met Photofeeler accounts en je krijgt feedback op wat mogelijk beter zou kunnen.

Ik gebruik Photofeeler voor de zakelijke foto’s kant, om te kijken of nieuwe foto’s van mijzelf, die ik voor mijn website wil gaan gebruiken, goed uitstralen wat ik wil.

Ik vind deze website zelf geweldig maar ik ben er van overtuigd dat je het eerst beter niet kan gebruiken. Het is een soort optimalisatie website. Ik denk dat het verstandig is om deze te gebruiken als je geen werkelijk verschil merkt tussen bijvoorbeeld jouw oude foto’s en die van de fotoshoot samen met mij.

Wil jij erachter komen wat jouw beste kant is?

“Schouders naar achter!” riep ik vanachter mijn camera tegen mijn boeker. Hij zat op een bankje en rechtte zijn schouders terwijl hij doorpraatte met mij over koetjes en kalfjes.

Hij vertelde mij achteraf, nadat hij alle foto’s bekeken had op mijn camera’s dat hij twee foto’s zag, waarvan een voordat ik hem tipte over zijn schouders en een erna.

Hij was verbaasd over hoe zo’n kleine tip zoveel kan uitmaken.

Voor dit soort “Ah-ha!” momentjes, een zonnige fotoshoot ookal regent het pijpenstelen en vrouwelijk advies over jouw kleding en online profiel, zit je bij mij goed.

Dus waar wacht je nog op?
Klik hieronder op de knop voor meer informatie over de Tinder fotoshoot pakketten, de prijzen en natuurlijk om te boeken.

Tot snel!

Categorieën: Blogs

CORONA UPDATE: Helaas neem ik nu tijdelijk geen boekingen aan. Als oplossing bied ik mijn services online voordelig aan via Fiverr.com Lees mijn blog voor meer informatie.

Meer info
X myStickymenu