Foto’s maken op je mobieltje wordt telkens beter, mooier, geadvanceerder en scherper!

Door digitale technieken manipuleren de Smartphone bedrijven de fotografie technieken in de smartphones en halen zij elk jaar weer betere prestaties uit de kleine lenzen achterop de telefoon!

Het is tevens zo gemakkelijk om met een super licht telefoontje even snel een bloedscherpe foto te maken!

Ik hoor ook van veel mensen om mij heen dat zij zelfs de telefoon gebruiken voor vakantie kiekjes of voor de social media content! En waarom ook niet!!

Dus, ik dacht bij mijzelf, laat ik nu eindelijk maar eens delen wat mijn favoriete smartphone apps zijn betreffende fotograferen.

Ik heb veel en lang hierover nagedacht en ik heb besloten om mijn all-time favorites te delen, die ik al een langere tijd met veel plezier gebruik. Ik zal proberen de lijst zo kort en krachtig te maken als mogelijk en divers.

Mocht je vragen hebben of opmerkingen, kan je me altijd een Whats-app sturen of reageren onder dit artikel.

Mijn persoonlijke top 3 fotografie apps (Android)

Klik op de foto’s voor een Google Play download link.

1

SNAPSEED

Jarenlang zocht ik naar een All-in-one foto bewerkingsprogramma die een soort zwiters zakmes is onder de fotobewerkingsapps in de Google Play store.

Ik kan je echt niet meer vertellen hoe veel apps ik heb uitgeprobeerd tot dat ik uitkwam bij deze.

Het is een gratis app met duidelijke lay-out en heeft een stabiel programma.

Als je een foto kiest uit je gallerij, krijg je drie opties te zien:

  • LOOKS – vooraf ingestelde filters
  • TOOLS – hier komen we bij het Zwitsere zakmes gedeelte, letterlijk alles wat je in een professioneel bewerkingsprogramma (zoals Adobe Lightroom) ook terug kan vinden.
  • EXPORTEREN – Het opslaan van de foto. 

2

ADOBE PHOTOSHOP

Wil je jouw eigen foto’s manipuleren als een PRO maar vindt je de stap naar een dekstop programma zoals Adobe Photoshop nog iets te ver gegrepen of iets te ingewikkeld wellicht?

Geen probleeem! Download de gratis Adobe Photoshop app en oefen verder op jouw digitale fotografie magie.

3

MoStory.

Met prachtige geanimeerde lay-outs voor online verhalen op social media maakt MoStory het erg makkelijk om foto’s op een speelse en mooie manier met mijn volgers te delen.

Je kan dit ook gebruiken als een poleroid collage of voor op jouw eigen blog/website.

En de troostprijzen gaan naar....

Omdat ik iedereen als een winnaar wil laten voelen heb ik wat extra noemenswaardige smartphone apps hieronder voor je klaar gezet.

Vergeet bijvoorbeeld niet dat jouw Smartphone telkens uitgebreider wordt met alle mogelijke functies!

Zelfs de standaard fotocamera app heeft filters, meerdere fotografie standen en zelfs video standen!

Met de normale camera app kan je bijvoorbeeld voor ‘Panorama’ kiezen waarbij je een hele lange foto kan maken.

Voorbeeld van een 'Cinemagraph'

Wordt een cameraman!

Naast Panorama heb je ook een portret functie en je kan meestal ook een Slow-motion filmpje maken.

Vergeet ook niet dat er op vele social media apps nu ook de mogelijkheid zit om met (Augemented Reality) filters direct op je camera te gebruiken. Zoals Instagram, Tik Tok, Snapchat en Facebook (Messenger).

Kortom, er zijn duizenden manier waarop je gratis jouw creatieve kant kan verbreden of zelfs een nieuwe hobby kan beginnen met je smartphone!

Creatief met Smartphone Apps

Tevens zijn er talloze apps waarbij je vele foto en video effecten kunt uitproberen zoals een ‘Glitch’, ‘Cinemagraph’ of ouderwetse videocamera effecten. Bij de fotografie apps zie je vaak de termen ‘Photo Sketch’, ‘Double Exposure’, ‘Glitch’ en ‘Vaporwave’ voorbij komen. Ik zal hieronder een lijstje maken met voorbeelden en downloadlinks in de Google Play store klaarzetten zodat je alles een keer kan uitproberen!Photosketch van Instasquare Photo Editor.

Ik geloof dat Kylie Jenner deze trend in de wereld heeft geblazen en sindsdien is het trending! Het is een nieuw, leuk en modern effect waarmee je uit verschillende (gekleurde) lijnen kan kiezen die automatisch een shiloutte maken van jouw foto.

Bij ‘Photo Lab’ heb je de keuze uit meerdere iconen onderaan als menu. Bij het toverstaf icoontje vindt je bijvoorbeeld ‘Make-over’-, ‘Photo props for pets’-, ‘GIF Animations’ en Double Exposure effecten.

Bij het vuur icoontje zie je een feed aan de meest populaire effecten waar je alleen maar op hoeft te klikken, je foto uitzoekt en Voila! Klaar.
Een ‘Double Exposure’ zijn twee foto’s die op elkaar liggen. Vervolgens vermeng je de twee foto’s waardoor je een artestiek effect krijgt in jouw foto.

‘3D Glitch Photo’s Effects’.

Het is een Engelse term om uit te leggen dat een  onverwachte output ontstaat die het gevolg is van een kortdurende elektronische of softwarematige storing.

Met andere woorden, het beeld bevriest een beetje verkeerd!

Vaporwave is een grappige knipoog naar de jaren 90 en ervoor.

Je kan met filters, frames en leuke stickers jouw foto versieren.

Je ziet weer Clippy van MS Word, de Gameboy, het oude Windowslogo, wat typerende ‘Vaporwave’ stickers, voedsel, objecten en nog zo veel meer!

Ik hoop dat ik je wat nieuws heb kunnen leren en dat je nieuwe foto/video effecten op jouw mobiel ook gaat uit proberen!

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om een mooi, creatief effect te maken voor jouw foto of video!

Laat het me weten of ik jou heb kunnen inspireren en deel gerust jouw resultaten en mening in de comments of in een Whats-appje!

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CORONA UPDATE: Helaas neem ik nu tijdelijk geen boekingen aan. Als oplossing bied ik mijn services online voordelig aan via Fiverr.com Lees mijn blog voor meer informatie.

Meer info
X myStickymenu