De Tinder app bestaat nu tien jaar! Wat een feestje!

Maar wat is er nu gebeurd voor ons Nederlanders in de afgelopen tien jaren? Is het een app alleen maar voor one night stands en andere avontuurtjes of zit jou prins op het witte paard of prinses opgesloten in de hoge toren hier verstopt?

In deze blog neem ik je mee naar diverse verhalen die ik in de media maar ook van mijn oud boekers en vrienden/kenissen heb mogen aanhoren.


Tinder babies in het NOS.nl artikel

Via de NOS.nl vond ik het ondderstaande berichtje waarbij Tinder er voor heeft gezorgd dat een swipe hart voor tinder babies heeft bezorgd:

Dit is Merlin. Zij ontmoette Martin vijf jaar geleden dankzij Tinder. Inmiddels zijn ze getrouwd en hebben ze twee kinderen, tinderbaby’s dus. Merlin: “Eerst was ik totaal niet overtuigd van de kracht van Tinder. Het was vrij oppervlakkig allemaal. Bij Martin was dat anders. We waren leuk aan het chatten en hebben snel afgesproken. Ik weet zeker dat we elkaar in de kroeg nooit zouden hebben zien staan, want ik val normaal op heel andere types. Dat vind ik het mooie aan Tinder, dat je in contact komt met mensen buiten je bubbel. Ik schaam me ook niet dat we elkaar op deze manier hebben ontmoet.”

Sterke, karakter volle foto's maken het verschil!

Bij mijn oud boekers heb ik verscheidene succes verhalen mogen ontvangen dat zij dankzij de karaktervolle foto’s van de fotoshoot hun potje op het dekseltje hebben gevonden, of zelfs twee potjes op een dekelstje! Waarom ook niet!

Sommige oud boekers hebben zelfs cursussen geboekt om te leren daten waarbij ze bijvoorbeeld op een zeer drukke winkel straat moesten liggen voor een tijdje om zo te laten zien dat vreemde mensen echt niet zoveel druk op je zetten en amper naar je om kijken! Dit maakt dat je zelfvertrouwen groeit en je sneller durft te groeien in je persoonlijkheid en kansen durft te nemen. Waarom zou je niet af stappen op iemand en een gegund complimentje geven?

Maar deze boekers merkten voornamelijk veel succes op door dat ze nieuwe stralende foto’s van mij op hun datingsprofiel hadden gezet. De foto’s moeten staan als een huis want het heeft maar een paar secondes nodig om een oordeel te maken. Vooral omdat de concentratie spanne extreem laag is geworden door social media. De eerste foto moet opvallen, niet gemiddeld zijn en een krachtige energie uitstralen.

Nu ben ik erg aan het afdwalen maar het komt er op neer dat mijn oud boekers die dus bijvoorbeeld de cursussen hadden voltooid nog meer success zagen door mijn foto’s op hun dating profiel, ik kreeg appjes en mailtjes dat ze door de foto’s nu eindelijk een vriendin of vriend hadden gevonden en zelfs na een paar jaar komen ze terug om voor de lol een nieuwe fotoshoot te doen en dan hoor ik dat ze nog steeds samen zijn!

Ik heb ook meegemaakt dat mijn aller eerste boekers twee vriendinnen had gekregen tegelijkertijd, een vriend van mij een nieuw zielsmaatje had gevonden en een oud boeker had ook met zijn fantastische foto’s een mede-vegetarier gevonden door een niet goed werkende vega-dating app en daardoor haar telefoon nummer verkreeg!

Voor dit soort verhalen doe ik het voor, dit maakt dat mijn beroep passievol en leuk blijft!

Soms gaat het om de spanning

Het NOS.NL artikel interviewde Chayen. Chayen was ook zo iemand die tijdens de coronacrisis Tinder gebruikte. “Vooral om een praatje te maken, want er was bijna geen mogelijkheid om mensen te ontmoeten. Uiteindelijk raakte ik in gesprek met Tessa en toen spraken we al snel af. We zijn nog steeds heel gelukkig samen.”

“Er bestaat zo’n romantisch idee dat je je ware liefde kunt tegenkomen in de supermarkt, zoals je in de films ziet. Maar dat is natuurlijk niet de realiteit. Tinder maakt het contact leggen erg makkelijk. Je kunt het voor een hoop lol gebruiken natuurlijk, en dat gebeurt ook veel, maar het kan ook nuttig zijn voor iets serieus.”

Kieskeuriger

Het grote aanbod op Tinder zorgt er ook voor dat mensen vaker verder kijken. Mildred Nijhove: “Er wordt veel geswipet op uiterlijk, mensen worden er kieskeuriger door. Dat is jammer, want op een foto zie je niet of iemand geweldige humor of een heerlijke energie heeft. De eisen die sommigen hebben zijn ellenlang en soms heel onwerkelijk. Niemand is perfect. Aan de andere kant kan je juist ook heel gericht zoeken naar jouw type. Als je weet wat je wil dan kan je daarvoor veel onzin overslaan.”

Merlin: “Een alleenstaande vriendin van mij vindt Tinder helemaal niks. Ze wordt vaak vervelend aangesproken, maar ik geloof dat in die hooiberg toch die ene persoon zit. Zeker, er zitten mensen op met verkeerde intenties, maar dat heb je in het dagelijks leven ook. En ook daar ga je dan weer verder, net zoals je op Tinder zou moeten doen.”

Jacht

Niet iedereen zoekt de ware liefde op Tinder. De app draait ook om het vluchtige contact, vaak met seks als doel. Hannah gebruikte Tinder tussen haar 41e en 43e nadat ze uit een lange relatie kwam. “Ik had het echt nodig en heb mooie, spannende en grappige avonturen beleefd, vooral met jongere mannen. Zo sprong ik ooit eens bij iemand achterop de motor en reden we eerst een stuk verder voordat hij pas zijn helm afzette.”

Het ging mij meer om de spanning, niet zozeer om de seks. Ik beschouwde het als een soort jacht. Je jaagt op je prooi en heb je die eenmaal te pakken, dan ga je naar de volgende. Maar op een gegeven moment krijg je wel een leeg gevoel daardoor. En soms waren er ook vervelende momenten, het is niet altijd veilig.”

Ze kijkt met plezier terug op haar Tinderavonturen, maar de echte liefde er vinden, daar gelooft ze niet echt in. “Daar is het niet echt het platform voor.”

Wat brengt de toekomst ons?

Natuurlijjk wacht ik op mijn uitnodiging van een van de oudboekers op een negen maanden fotoshoot of een bruiloft. Maar tot die tijd blijf ik vrolijk door klikken op de knopjes van de camera, waar het mij toe laat met de nieuwe regels van de spoedwet en dergelijke.

Laat het je niet tegenhouden, deze maand in September 2022 heb ik een geweldige korting van 10% kortingscode: smile10 op alle fotoshoot pakketten en heb ik een prachtige, nieuwe fotoshoot locatie in Alkmaar.

Bedankt NOS.NL voor de prachtige verhalen: Bronvermelding NOS.nl

Zoek je naar meer matches, betere Tinder foto's of hulp bij online datingsprofiel?

Boek één van de Tinder Fotoshoot pakketten.

De fotoshoot pakketten zijn met zorg samengesteld en door de afgelopen jaren heen aangepast op de feedback van boekers en de wensen van online daters.

Categorieën: Blogs