2020 zal bij jullie waarschijnlijk niet zulke geweldige succesverhalen qua online dating oproepen maar dat betekent natuurlijk niet dat we daarmee moeten stoppen. In een ongekend jaar, toen we geconfronteerd werden met nieuwe obstakels, pasten Tinder-leden zich aan en werden creatief over hoe ze contact maakten. In het najaar van 2020 zijn berichten en het gebruik van de Swipe-functie op Tinder vanaf eind februari met dubbele cijfers zelfs gestegen.

Tinder heeft onthuld hoe de tumultueuze gebeurtenissen van dit jaar de datingprofielen van zijn gebruikers beïnvloedden in zijn jaarlijkse Year in Swipe-rapport, waarin wordt opgemerkt dat sociale doelen, politieke opvattingen en sociale afstandelijkheid allemaal trending topics waren.

Volgens de dating-app heeft de coronaviruspandemie Gen Z er zich niet van weerhouden om te daten – eerder ontdekte Tinder dat zijn gebruikers “zich aanpasten en creatief werden over hoe ze verbinding maakten”.

Voor veel gebruikers betekende dit het delen van hun interesses in hun biografieën. Van coronavirus-gerelateerde pick-up lines tot Tiger King, dit waren de trending topics op Tinder.

Year in Swipe van Tinder top 10:

  1. Begrip voor Black Lives Matter ✊🏿 werd een ‘must’ voor vele matches. Het aantal vermeldingen van BLM groeide 55x in 2020, waardoor het gebruik van de term ‘hook-up’ aan het einde van de jaren werd overtroffen. Vanaf juni vulde Tinder zich snel met biografieën die dingen zeiden als: als je BLM niet ondersteunt, zullen we niet klikken. 🥰
  2. Pandemische ijsbrekers namen het over op Tinder. De vermeldingen van ‘quarantine & chill’ werden telkens meer trending in Maart, toen de lockdown ellende creatieve oneliners inspireerde zoals Let’s be like covid and catch each other en Wash your hands so you can hold mine.
  3. TikTok & Tinder waren een perfect match. TikToks op Tinder werden een manier om 1) Je smaak te delen, door te vragen aan je matches om de all-time favoriete Tiktoks naar je te versturen 2) om je dans moves te showen met zelf gemaakte videos op TikTok en 3) om een beetje te flexen en op te scheppen dat je  ‘TikTok beroemd’ bent. TikTok vermeldingen groeiden8x in 2020 en piekten in Mei.
  4. Maskers werden een essentieel dating vereiste. Tinder gebruikers waren er klaar voor om hun maskers op te doen en zo elkaar te ontmoeten, met wel tien keer zoveel vermeldingen in 2020, geinspireeerde bios zoals: Who’s down to meet in the park w masks on? en Masks on during sex. Om even duidelijk te maken hoe belangrijk het is om je masker op te zetten zag Tinder ook zulke bio’s voorbij komen: If your mask is around your chin IDFWU 😷.
  5. Carole Baskin was 2020’s dealbreaker🐯. In je bio ‘Carole Baskin killed her husband’ vermelden was een deal-breaker en een openinszin in awkward Zoom dates wat resulteerde in beëindigde gesprekken omdat iemand over de populaire popular Tiger King theorieën begon.
  6. Tinder profielen waren een creatieve manier om mensen te laten stemmen🗳. Sommigen gebruikten Tinder om het woord te verspreiden om te gaan stemmen, terwijl anderen stemmen zagen als een vibe-check in de lijn van Als je niet stemt, probeer het dan niet eens;). Vermeldingen van ‘votes’ zijn in 2020 verdubbeld omdat je weet wat sexyer is dan stemmen? Niets. 🔥🔥🔥
  7. Animal Crossing islands hielpen het flirterig te houden desondanks de 1.5 meter. Dating creativiteit piekte omdat mensen de kroegen skipten en het meer zagen zitten om naar Animal Crossing eilanden te gaan. Vermeldingen van Animals Crossings piekte in Mei, toen kwamen de Tinder vrijgezellige mensen profielen tegen zoals:What if we met up to watch the sunset….on my animal crossing island. Geen grapje. 🤪
  8. Tinder was de plek om een collectie 🤷🏽‍♀️🤷🏿‍♂🤷 te delen tegen 2020. De meest gebruikte emoji op Tinder in 2020 was 🤷🏽‍♀️, om zo te hun onzekerheid te laten zien over de toekomst. En het zag er ook zo uit: Maybe we’ll have a chance to meet up in 2020, but honestly who knows 🤷🏻‍♀️
  9. WAP bracht onverontschuldigend sex positiviteit naar Tinder bios. In Augustus, WAP werd al snel de nummer  #1 volkslied op Tinder en bleef op die positie door geheel 2020, het inspireerde velen om zichzelf in de spotlights te zetten en hun twerk dansjes te delen, met profielen die er vaak uit zagen zoals: Looking for someone willing to watch my pretty poor attempt at the WAP tiktok challenge.
  10. Passport maakte het mogelijk om je dating horizon uit te breiden, ondanks de reis verboden. Met gesloten grenzen, 16% van de Tinder gebruikers gebruikten Tinder’s Passport functie om  in April de wereld door te reizen en hun quarentaine liefje te ontmoeten, een 7x verhoging van 2019’s gemiddelde. Passport shout outs zien er ongeveer zo uit: Exploring my way across the world, with the help of this passport feature.

Top tien van de snelst groeiende  emojis op Tinder die lieten zien hoe wij flirten en daten in 2020:

🤷

🖤

🌱

🐯

😷

✊🏿

🤯

🧻

🛒

🗳

Wat zullen de Tinder trends van dit jaar worden? Wie weet? Ik ben in ieder geval ontzettend benieuwd!

Veel datingplezier toegewenst, blijf gezond en sterk allemaal! Ik hoop jullie snel weer te mogen in plannen voor de geweldige Tinder fotoshoots, het gemis is gigantisch voor me.

Vergeet je niet in te schrijven voor de Corona voucher (Die vindt je in de laatste Corona update van Januari)!

Categorieën: Online dating