Heb jij een fotoshoot met mij gepland staan en wordt Piet Paulusma niet zo blij van zijn voorspelling van de komende dagen?

Wat kunnen we doen als er tijdens jouw fotoshoot regen gepland staat? Wat zijn de oplossingen hiervoor? Hoe houd ik hier rekeking mee? Ik denk dat dit allemaal door je hoofd gaat als je de weersvoorspelling bekijkt die er niet zo goed voorstaat.

In deze blog leg ik je uit wat ik doe, welke oplossingen ik aanbied en waarom ik ook niet van slecht weer houd. Tevens leg ik uit wat de meest ideale weer situatie voor mij is en welke tijd dat is.

Waarom houd ik niet van slecht weer?

Als eerste houdt mijn camera apperatuur houdt niet van vocht en regen/sneeuw/kou of andere dingen waarbij  hij sneller stuk zou kunnen gaan. Tevens geniet ik natuurlijk veel meer van het zonnetje!

Doordat mijn camera met een speciale regenjas (zie de foto’s hieronder) alsnog tegen de regen kan, is het geen ideale weer situatie.

Natuurlijk kunnen we schieten tijdens een regen/hagel/sneeuw bui maar stel je voor hoe dat eruit komt te zien. Jij, verregend en nat op de foto? Lijkt me niet echt een foto die je kan gebruiken voor jouw online ‘presence’.

Tijdens mijn vakantie in Ijsland moest mijn Nikon camera zijn regen jas aan in verband met dat ik achter de waterval foto's ging maken
Snel mijn camera in de auto schoonmaken van de druppels op de lens!

Wat doe ik als ik een regenachtige dag op de weersvoorspelling zie staan voor onze fotoshoot?

Een week voordat jouw fotoshoot gepland staat bekijk ik voorzicht alvast de website van KNMI.

Het weer in Nederland kan nog alle kanten opgaan maar ik houd hier wel rekening mee.

Twee dagen en een dag van te voren refresh ik de KNMI weersvoorspelling pagina en stuur ik je een berichtje (als we daarover nog niet aan het praten zijn) met de mogelijke oplossingen waar uit jij mag kiezen.

Wees gerust! Ik heb hem maar een paar seconden op het ijs laten rusten voor de 'camera selfie' en daarna gelijk weer opgewarmd!

Wat zijn de oplossingen die ik aanbied?

  • Mocht er bakken met regen/hagel/sneeuw uit de hemel neervallen dan zal ik je vragen of je de fotoshoot wilt verzetten op dezelfde dag met een andere tijd of een andere dag (waar mijn planning dat toelaat).
  • Mocht het wisselvallig weer zijn, dan geef ik dit aan je door en vraag ik aan je of je de fotoshoot door wilt laten gaan en dat we binnenlocaties (zoals horeca gelegenheden en een scheepsloods op het NDSM terrein bij de Tinder Fotoshoot pakketten) opzoeken tijdens de buien.
  • Mocht je er warm bij willen zitten en een eigen omkleedgelegenheid willen hebben, inc. gratis parkeren? Dat kan ook!

    Bij het Element in Zaandam, kan je voor 35 euro extra, een geheel praktijk voor jezelf krijgen incl. koffie/thee en een snack.

Het aller-belangrijkste is altijd voor mij, dat jij je fijn voelt tijdens de fotoshoot. Daarom leg ik de keuze bij jou.

Wat is de meest ideale weersomstandigheid en tijd voor mij?

Als eerste, ben ik allang al blij als het niet regent/sneeuwt/hagelt of er een fllinke storm staat.

Het zou voor mij tevens prettig zijn als het niet te koud is, want dan kan ik mij beter focussen op scherpe foto’s maken.

De meest perfecte situatie voor mij zou een zonnetje zijn wat niet te sterk straalt tijdens het gouden uurtje.

Weet jij al wat een gouden uurtje betekent?

Categorieën: Werkwijze